(Foto: J.P. Kranenburg).

Wethouder presenteert eerste uitzending sportprogramma

Sportwethouder Paul Dirkse heeft maanddagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur de eerste aflevering gepresenteerd van het nieuwe radioprogramma SPORT071 dat Sleutelstad voortaan elke werkdag op dat tijdstip uitzendt.

In de uitzending sprak hij met conrector Martijn Peetsold van het Leonardo College over topsport in relatie tot onderwijs. De school heeft speciale sportklassen voor leerlingen die een topsportcarrière combineren met hun opleiding. Ze kunnen daardoor trainen en wedstrijden spelen zonder een onderwijsachterstand op te lopen. Ook examens mogen ze zo nodig op een ander tijdstip maken.

Ook Jan de Knegt schoof bij de wethouder aan. De oud-voorzitter van de Leidse gymnastiekvereniging Jahn was de trekker achter het fusieproces waarbij vijf Leidse clubs op eigen initiatief samen zijn gegaan in Gymsport Leiden. “Een voorbeeld voor velen,” noemde wethouder Dirkse dat proces.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×