Het centrum telt nu 100 borden minder dan vier jaar geleden, maar de klus is nog niet helemaal geklaard aan een aantal recente meldingen te zien. (Foto: PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla, via Twitter).

Leiden verwijdert bijna 10% van alle verkeersborden

Vier jaar heeft het geduurd – toen werd een voorstel van toenmalig PvdA-raadslid Tjeerd Scheffer aangenomen – maar de gemeente heeft het proces afgerond waarbij het oerwoud aan verkeersborden in de stad is gesaneerd. Het resultaat: de Leidse binnenstad telt nu 100 borden minder. Dat is een reductie van 9%. Dat schrijft wethouder Strijk aan de raad.

De gemeente heeft niet alleen borden verwijderd. Bij de inventarisatie bleken er ook negen noodzakelijke borden te ontbreken. Die zijn alsnog geplaatst. Ook op 20 andere plekken zijn er borden bijgekomen. In totaal zijn er 129 verwijderd. Al met al telt Leiden nu 1.124 borden binnen de singels. Daarbij zijn overigens de borden voor betaald parkeren, vergunningparkeren en invalidenparkeren niet meegeteld.


Die borden worden zoveel mogelijk gecombineerd op één  paal. Aan de historisch ogende Leidse lantaarn komen in principe geen borden. Alleen als het echt niet anders kan, wordt van dat uitgangspunt afgeweken.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×