Vijftien huiseigenaren openen hun deuren tijdens de GoedBurenRoute. (Foto: GoedBurenRoute).

Verduurzamen oude huizen tijdens GoedBurenRoute

Leiden heeft veel historische gebouwen die niet goed zijn geïsoleerd. Tijdens de GoedBurenRoute wil de gemeente zaterdag laten zijn wat de mogelijkheden zijn om een oude woning te verduurzamen. Vijftien huiseigenaren openen dan hun deuren en laten zien hoe zij hun huis hebben aangepast. Op het Hooglandse Kerkplein is een festival experts advies geven over de mogelijkheden.

Isolatie van oudere, historische woningen is niet altijd even eenvoudig. Met het toepassen van standaardoplossingen kan de woning mogelijk blijvende schade oplopen. Tijdens de GoedBurenRoute laten vijftien huiseigenaren die al een stap gezet hebben richting een goed geïsoleerde oude woning zien hoe zij dat hebben aangepakt.

Op het Hooglandse Kerkplein kunnen bezoekers meer te weten komen over onder meer isolatiematerialen voor oude woningen en monumenten en zonne-energie. Kinderen kunnen samen met Technolab bouwen aan een duurzaam huis of spelen op het springkussen.

Wethouder Paul Dirkse (Duurzaamheid), opent zaterdag om 12.00 uur de GoedBurenRoute bij het Rijksmonument aan de Middelweg 38. In dit monumentale pand wordt energie duurzaam opgewekt uit een bron in de bodem. Tot 15.00 uur zijn de vijftien huizen te bezoeken. Het informatiefestival staat tot 17.00 uur op het Hooglandse Kerkplein. De GoedBurenRoute is onderdeel van de nieuwe duurzaamheidscampagne Ga.Goed van de gemeente.


Reanne van Kleef sprak met beleidsondersteuner Energie Marijn Sauer bij de Gemeente Leiden over de GoedBurenRoute.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×