(Foto:  Richard Koolen).

International Rogier Jansen blijft bij Zorg en Zekerheid Leiden

Rogier Jansen zal ook dit seizoen de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball verdedigen. De 32-jarige guard tekende vandaag een contract voor één seizoen. Daarmee begint Jansen aan zijn derde seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Jansen kwam twee seizoenen geleden vanuit Den Helder naar Zorg en Zekerheid Leiden. De 74-voudig international kwam afgelopen seizoen vooral vanaf de bank. Niettemin voerde hij zijn scores in het reguliere seizoen op van 11.6 naar 12.6 punten per wedstrijd. Collega’s, coaches en media beloonden Jansen met de prijs voor de beste zesde man van het seizoen.

Als erkend driepuntschutter deed Jansen bij Zorg en Zekerheid Leiden geregeld van zich spreken. In zijn eerste seizoen was hij goed voor 1.9 rake driepunters per wedstrijd, afgelopen seizoen kwam de 1.88 meter lange Jansen uit op bijna 2.5 rake driepunters per wedstrijd.

Met het aanblijven van Jansen heeft Zorg en Zekerheid Leiden nu acht spelers onder contract staan. Naast de ervaren guard bestaat de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden uit Thomas Koenis, Cashmere Wright, Jessey Voorn, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg, Daviyon Draper en Jan Driessen. Komende week wordt de selectie uitgebreid met een aantal jeugdspelers. Zij krijgen de kans om mee te draaien in wedstrijden. Zorg en Zekerheid Leiden houdt de optie open om, indien nodig, tijdens het seizoen nog een speler aan te trekken.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×