Bouwwethouder ligt kort de verschillende projecten in de oostelijke binnenstad toe tijdens de eerste informatiebijeenkomst in de Meelfabriek. (Foto: Reanne van Kleef).

Gemeente legt bouwplannen in de stad uit

De gemeente organiseert een aantal informatiebijeenkomsten om de plannen voor de binnenstad en het stationsgebied toe te lichten. Er wordt al veel gebouwd in de stad en komende jaren gaan er nog meer projecten van start. Tijdens de inloopavonden worden geïnteresseerden bijgepraat over de plannen en is iedereen in de gelegenheid vragen te stellen over de werkzaamheden.

In totaal worden er drie bijeenkomsten georganiseerd. De eerst vond vorige week plaats in de Meelfabriek. Hier werden de projecten in de oostelijke binnenstad toegelicht.

Aanstaande donderdag vindt de volgende bijeenkomst plaats, van 19.00 tot 21.00 uur in het Golden Tulip Leiden Centre aan de Schipholweg. Hier staat de herinrichting van de westelijke binnenstad centraal. Het gaat dan met name om de Morsstraat, Steenstraat, Prinssesekade, Turfmarkt, Noordeinde, de Witte Singel en de kruising Herenstraat/Zoeterwoudsesingel.

Woensdag 14 september staat in het teken het stationsgebied, zowel de Sciencezijde als Stadszijde. Er wordt dan informatie gegeven over Dieperhout, Nieuweroord, onderzoek naar de verplaatsing van het busstation, de start van de bouw van de Lorentz, herinrichting van de Oegstgeesterweg en de uitbreiding van het betaald parkeren. Deze avond duurt van 17.00 tot 20.00 uur en vindt ook in het Golden Tulip Leiden Centre plaats.


Reanne van Kleef in gesprek met bouwwethouder Paul Laudy over de informatiebijeenkomsten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×