Burgemeester en wethouders op de fiets door het Roodenburgerdistrict. (Foto: Buro JP).

'Mag het ietsje minder' in Roodenburgerdistrict

Het college van burgemeester en wethouders was vrijdag weer in een van de Leidse de wijken te vinden. Tijdens de derde etappe van de Leidse ‘College Tour’ fietsten ze door het Roodenburgerdistrict. Net als bij de vorige edities organiseerden de bewoners zelf de tocht. Met dit keer als thema: ‘Mag het ietsje minder?’

De collegeleden kregen een rondleiding door het hele Roodenburgerdistrict. Daar werd tijdens een aantal stops aandacht voor verschillende thema’s gevraagd. “Bijvoorbeeld voor bouw- en bestemmingsplannen. En dan met name of het ietsje minder mag”, zegt Regine Scholten van de Wijkvereniging Burgemeesters- en Professorenwijk.  “Want elk klein stukje dat we nog hebben in de wijk wordt naar ons idee helemaal vol gebouwd.”

De bewoners van het Roodenburgdistrict waren erg te spreken over het initiatief. “Heel erg leuk. Ik heb het idee dat ze de centrale thema’s die vandaag aan bod zijn gekomen echt mee naar huis nemen”, aldus Scholten.


Reanne van Kleef sprak met Regine Scholten van Wijkvereniging Burgemeesters- en Professorenwijk over de College Tour door het Roodenburgerdistrict.

Hoe ziet de wijk er nu uit en hoe over vijf jaar? Waar liggen de uitdagingen en waar de kansen? Hoe kunnen gemeente en bewoners samenwerken en elkaar versterken? Over die vragen gaat het college in gesprek met de bewoners van de verschillende wijken. De tocht door het Roodenburgerdistrict was de derde in de reeks. Eerder werden de Mors en Leiden-Noord bezocht. Het komende anderhalf jaar krijgen ook de andere wijken het college op bezoek.


Wethouder Marleen Damen is erg enthousiast over het verloop van de College Tour tot nu toe. 

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×