Brandweer in Voorschoten zoekt nieuwe vrijwilligers

Zaterdag starten de brandweervrijwilligers van de kazerne Voorschoten van de Brandweer Hollands Midden met een wervingscampagne voor nieuwe collega’s. Bij de kazerne Voorschoten is per direct plaats voor nieuwe collega’s.

Tijdens de Vrijwilligersmarkt die gehouden wordt in de Voorstraat / Schoolstraat zijn bestaande vrijwilligers aanwezig om nieuwe collega’s te werven. Zij vertellen over de veelzijdigheid van het vak. Dat bestaat niet alleen uit branden blussen.

De wervingscampagne richt zich vooral op vrouwen en mannen die in de directe omgeving van de brandweerkazerne wonen of werken en zich graag willen inzetten voor de veiligheid van de medemens.

Informatieavond

Voor vrouwen en mannen die serieus overwegen om bij de vrijwillige brandweer te gaan is een informatieavond georganiseerd. Op dinsdag 27 september zijn zij vanaf 19.30 uur welkom in de brandweerkazerne van Voorschoten.Tijdens deze avond wordt een beeld gegeven van de diverse aspecten van het brandweerwerk, de opleidingen en aanname-eisen.

Brandweervrijwilligers moeten regelmatig overdag en/of ’s avonds en in het weekeinde beschikbaar zijn. Ook is het belangrijk dat je een teamspeler bent. Als brandweerploeg kun je je taak alleen veilig uitvoeren als je als één ploeg werkt  en op elkaar kunt vertrouwen. Daarnaast is een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid een absolute voorwaarde. Daarom maakt er ook een keuring deel uit van een eventuele aanname.

Kandidaten die nu al weten dat zij de vrijwillige brandweer aankunnen, mogen zich ook direct aanmelden door het belangstellingsformulier op de website van Brandweer Hollands Midden in te vullen en deze te mailen naar info@brandweer.vrhm.nl. Ook kan er contact worden opgenomen met ploegchef Nico Guijt via 06 30 40 53 12.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×