(Archieffoto: Vincent van den Hoven).

Voorschoten krijgt geen vaste opvolger voor burgemeester Staatsen

Commissaris van de Koning Jaap Smit van Zuid-Holland gaat op zoek naar een waarnemend burgemeester voor Voorschoten. Dat is de uitkomst van een overleg met een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad van Voorschoten dat maandag plaatsvond naar aanleiding van de ontstane vacature na het vertrek van burgemeester Staatsen.

Op dit moment wordt gewerkt aan een visie op de toekomst van de Leidse Regio, waar Voorschoten deel van uitmaakt. Daarnaast vindt er op dit moment een onderzoek naar de bestuurskracht van Voorschoten plaats. Er is gezamenlijk geconcludeerd dat het verstandig is de uitkomsten van de visie en het bestuurskrachtonderzoek af te wachten. De uitkomsten kunnen van invloed zijn op de inhoud van de profielschets van de volgende burgemeester.

De commissaris heeft daarom voorgesteld voorlopig uit te gaan van een waarneming voor de duur van een jaar. Begin 2017 zullen de commissaris en de vertegenwoordiging uit de raad van de gemeente Voorschoten opnieuw met elkaar spreken.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×