Nepwapens zijn niet welkom op de 3 oktoberkermis. Ook landelijk is er veel aandacht voor het onderwerp. De politie voert campagne tegen de namaak wapens. (Campagnefoto: Politie).

Geen nepwapens op komende 3 oktoberkermis

De 3 October Vereeniging heeft alle kermisexploitanten een brief gestuurd waarin staat dat nepwapens op de Leidse kermis niet welkom zijn. Vanaf volgend jaar wordt het als verbod als voorwaarde opgenomen in de pachtovereenkomst die de vereniging sluit met de exploitanten van kermisattracties.

Burgemeester Lenferink antwoordde dat vanavond in de gemeenteraad aan VVD-raadslid Dorien Verbree die eind vorig jaar aandrong op een verbod. Via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) blijkt de gemeente dat zelf niet te kunnen regelen, maar de 3 October Vereeniging kan wel beperkingen stellen in de overeenkomsten.

112 Sleutelstad Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×