Het nieuwe ROC-gebouw bij Station Lammenschans. Een van de twee nieuwe gebouwen waardoor ROC Leiden in zwaar weer kwam (Archieffoto: Sleutelstad)

CDA wil raadsonderzoek naar ROC Leiden

De fractie van het CDA in Leiden wil dat de gemeenteraad een onderzoek begint naar het ROC-‘debacle’. Er zijn volgens de christen-democraten nog teveel onbeantwoorde vragen over de manier waarop de gemeente te werk is gegaan bij de ontwikkeling van de nieuwe ROC-locaties door de onderwijsinstelling. Is er wel voldoende kritisch meegekeken en voldoende getoetst op financiële haalbaarheid van de plannen.

Het CDA maakt zich vooral zorgen over de financiële risico’s voor de gemeente. Door de overname van het ROC-vastgoed staat de teller nu op 18 miljoen verlies. Fractievoorzitter Klaas de Vries wil weten of de gemeente nog meer tegenvallers kan verwachten. Ook wil het CDA weten of de gemeenteraad wel juist, volledig en op tijd is geïnformeerd. Heeft de raad voldoende mogelijkheden gekregen om alle opties af te wegen en de juiste keuzes te maken. Het CDA vermoedt dat de raad soms voor een voldongen feit werd gesteld.

Op donderdag 8 september zal het CDA tijdens de raadsvergadering vragen om het onderzoek in te stellen. Het raadsonderzoek moet het gemeentelijk handelen rond het ROC beter in kaart brengen. De conclusies van het rapport kunnen dan dienen als lessen voor de toekomst.

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×