De Stadsgehoorzaal en de Leidse Schouwburg zijn deze zomer onder handen genomen. (Foto: Chris de Waard).

Leidse Schouwburg rolstoelvriendelijker

De entree van de Leidse Schouwburg wordt beter toegankelijk gemaakt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan die werkzaamheden. In het verleden konden mensen in een rolstoel wel naar binnen, maar dan moest worden aangebeld bij een aparte ingang die niet standaard bemenst was. Aanbellen en wachten behoort per het nieuwe theaterseizoen tot het verleden.

Artistiek directeur Bart van Mossel in gesprek met Chris de Waard over de aanpassingen aan de Stadsgehoorzaal en de Leidse Schouwburg.

Ook binnen zijn tijdens de zomerperiode de nodige wijzigingen doorgevoerd. Zo is de zuurtjesroze artiestenfoyer opgeknapt tot een rustige verblijfsruimte, waar optredende theatermakers zelfs een kant-en-klaarmaaltijd kunnen bereiden. Ook staat er een Wii spelcomputer. Een cadeautje van Jochem Myjer. Directeur Bart van Mossel is blij met het resultaat: “Het is nu veel rustiger. Gelukkig maar, want iemand als Youp van ’t Hek vond het roze zó lelijk dat hij niet meer in die ruimte wilde komen en zelfs aanbood om het persoonlijk te komen overschilderen.”

Ook de Stadsgehoorzaal is deze zomer onder handen genomen. De gangen zijn lichter gemaakt en er is nu een expositieruimte. Vanmiddag opent de eerste tentoonstelling. Van het werk van stadsfotograaf Monique Shaw die vandaag ook het stokje doorgeeft.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×