(Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Leids vervolg voor De Buurt

De Buurt bij Leiden Centraal gaat de laatste weken in. Vanaf 19 september wordt de populaire containerwijk afgebroken en starten de voorbereidingen voor de bouw van De Lorentz. Er zijn echter plannen om De Buurt een vervolg te geven op een andere locatie in Leiden.

Waar dat precies zal zijn durfde organisator Trudy Kwik nog niet met zekerheid te zeggen. “Als het gaat lukken komen we al heel snel terug met De Buurt. Dat zal een wat kleinere binnenlocatie zijn. Als dat niet lukt wordt het een buitenlocatie ná 1 januari. Ik ben nu nog wat onduidelijk, maar er zijn wel een heleboel ontwikkelingen en ik hoop dat we daar volgende week meer over kunnen zeggen.”

Ook zijn de organisatoren in gesprek met andere gemeenten om De Buurt te exporteren. Kwik: “Elke gemeente heeft wel een locatie waar gebouwd gaat worden maar waar bijvoorbeeld nog op een vergunning wordt gewacht. Daar zou je dan iets kunnen doen.”

De Buurt Leiden is een groot succes waar volgens Kwik een hele nieuwe doelgroep is aangeboord. “Ik ken redelijk veel mensen in Leiden, maar iedere dag dat ik hier loop denk ik ‘waar zijn deze mensen normaal?’. Deze groep heeft nu een plek gevonden en vraagt zelfs aan ons waar ze hierna naartoe moeten. ”


Reanne van Kleef sprak met organisator Trudy Kwik over de laatste dagen van De Buurt Leiden en het vervolg.

Leiden debuurt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×