De werkzaamheden aan de Centrumroute zijn vanmorgen van start gegaan. (Foto's: Chris de Waard).

Aanleg Centrumroute begonnen bij Levendaal

Vanaf vandaag moet het verkeer rekening houden met ernstige verkeershinder op het Levendaal. Daarvoor waarschuwt de gemeente Leiden. De aanleg van de Centrumroute is vanmorgen namelijk van start gegaan met werkzaamheden bij de kruising van het Levendaal met de Oranjeboomstraat en de Sint Jorissteeg.

Centrumroute impessie Jan van Hout 2Een impressie van de ‘ovonde’ bij de Jan van Houtbrug. Deze ovale rotonde moet zorgen voor een mooie en veilige oversteek in de Singelparkroute.

D66-wethouder Robert Strijk van onder meer bereikbaarheid vertelt aan Chris de Waard over de aanleg van de Centrumroute.

Het gaat om het tracédeel ‘Jan van Hout‘ dat loopt van het noordelijk deel van de Lammenschansweg via het kruispunt Zoeterwoudsesingel, de Jan van Houtbrug, Geregracht, Oranjeboomstraat tot en met het kruispunt met het Levendaal. Doel is het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en het realiseren van een verbinding voor hoogwaardig openbaar vervoer.

2016-09-07 11.03.18

Tot en met 23 september wordt er gewerkt aan de noordzijde van het Levendaal en van 5 t/m 21 oktober aan de zuidzijde van het Levendaal.

Tijdens de werkzaamheden is het altijd mogelijk de stad in te rijden via het Levendaal. Het verkeer de stad uit wordt omgeleid met borden. Voor voetgangers en fietsers blijft het Levendaal aan weerszijden gewoon toegankelijk.

 

 

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×