(Foto's: Chris de Waard) 

Minister opent tentoonstelling T. rex in Town in Naturalis

Met het plaatsen van de laatste enorme tand in de bek van T. rex Trix heeft minister Jet Bussemaker afgelopen vrijdagmiddag de expositie T. rex In Town officieel geopend. Bussemaker werd daarbij geholpen door Lianne. een leerlinge van basisschool De Morskring.

LEIDEN – Minister Jet Bussemaker (L, OCW) en Lianne, leerling van basisschool Morskring uit leiden, plaatsen een tand in de schedel van T. rex Trix. Met deze openingshandeling is de tentoonstelling T. rex in Town geopend. FOTO MARTEN VAN DIJL / NATURALIS

(Foto: Marten van Dijl / Naturalis).

De officiële opening voor genodigden werd luister bijgezet door een speciaal ‘prehistorisch welkomscomité. Na het plaatsen van de tand, konden de aanwezigen in groepjes de tentoonstelling bezoeken. die bestaat naast het T. rex skelet uit een verzameling levensechte robotdinosauriërs, een speciale opstelling waarbij bezoekers op de fiets moeten proberen een T. rex voor te blijven en een educatief deel waar kinderen zelf opgravingen kunnen doen.

Chris de Waard ging naar de officiële opening en sprak daar met minister Bussemaker, haar collega-minister Ard van der Steur die met neefje Koen als aandeelhouder aanwezig was en met Leiden Marketing-directeur Martijn Bulthuis over de enorme T. rex campagne die over Nederland heen komt.

Video-impressie van de officiële opening en de T. rexpo in het Pesthuis.

  • Publiekslieveling Trix. (Foto: Chris de Waard).
    Publiekslieveling Trix. (Foto: Chris de Waard).
Cultuur Economie Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×