(Foto: Politie Leiden).

Speciaal politieteam arresteert voortvluchtige man in Merenwijk

Een speciaal team van de politie in Den Haag heeft afgelopen week samen met agenten van team Leiden-Noord een 35-jarige man aangehouden die nog een celstraf van 181 dagen open had staan.

De man was veroordeeld voor een diefstal met geweld en kreeg daarvoor een gevangenisstraf van 960 dagen. Nadat hij een deel van de straf had ondergaan, verzuimde hij om zich na een verlof te melden bij de penitentiaire instelling om de resterende straf uit te zitten.

Het EVA-team wist de man te traceren in een woning in de Merenwijk. Op het moment dat de agenten de woning betraden om hem aan te houden, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij het team hulp kreeg van agenten van team Leiden-Noord, kon de man in de kraag worden gevat. Hij zal alsnog zijn resterende straf uit moeten zitten.

EVA-team

Het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’ die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×