(Foto: Leiden Marketing).

T. rex Trix nu in Naturalis Leiden

Na drie jaar zoeken, graven en prepareren heeft T. rex Trix haar plek gevonden in Leiden. Naturalis opende op 10 september de tentoonstelling T. rex in Town.

Tyrannosaurus rex is de bekendste en meest tot de verbeelding sprekende dino ter wereld. Het is een van de grootste roofdieren die op de aarde heeft rondgelopen, met vlijmscherpe tanden en de krachtigste beet ooit. Leiden heeft sinds dit weekend Trix, het eerste T. rex skelet in eigendom van een museum buiten de Verenigde Staten. Een prestatie van formaat voor een klein land als Nederland.

trix_afb

Oog in oog met Trix
Trix is het middelpunt van de tentoonstelling T. rex in Town. Het skelet is ruim 12 meter lang en weegt 5.000 kilo. Het skelet is een van de drie meest complete ter wereld. Bij Naturalis sta je echt oog in oog met T. rex. Maar er is meer.

Dino’s komen tot leven
Tussen levensechte dinorobots waant de bezoeker zich in het Krijt. Het tijdperk waarin T. rex heerste. In de zaal met Dino-doe-dingen test je o.a. of je hard genoeg kan fietsen om T. rex voor te blijven. Kinderen graven hun eigen bot op en vergelijken het met schelpen, tanden en botten van vroeger en nu. In het Dinolab worden echte botten van Triceratops geprepareerd.

Kaarten bestel je hier!

Logo 640 x 480 (2)

Advertorial Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×