Twee Leidenaren opgepakt wegens auto-inbraken

De politie heeft twee Leidenaren van 24 en 25 jaar aangehouden in verband met een aantal inbraken in auto’s. Agenten hielden de eerste verdachte zondag 11 september aan, kort nadat een getuige de politie had gebeld. De tweede verdachte, de man van 24 jaar, wist die nacht nog te ontkomen, maar omdat hij door een agent herkend was, kon hij later alsnog worden opgepakt.

De mannen werden betrapt toen ze met een zaklamp in geparkeerde auto’s op de Rijndijk schenen. Een getuige die ze bezig zag, belde de politie en gaf hun signalement en dat van hun scooter door. De mannen werden kort daarop gezien toen ze op de scooter weggereden richting de Haagse Schouwweg. Agenten zochten in de omgeving naar de verdachten en in de Robijnstraat had de politie beet. De mannen stonden daar bij een hofje te praten.

De 24-jarige verdachte zette het direct op een lopen en wist voor het moment te ontkomen. De tweede autokraker bleef staan en werd ingerekend. Een van de agenten herkende de vluchtende verdachte, zodat die maandag alsnog kon worden aangehouden.

Meer aangiftes

Agenten namen hun scooter in beslag, evenals een tas die vol met goederen zat die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie heeft tot nu toe vijf aangiftes binnen van inbraken in auto’s. Drie op de Rijndijk, één in de De Sitterlaan en één in de Magda de Haasstraat. De politie onderzoekt of de verdachten hiervoor verantwoordelijk zijn.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×