Artist impression Kroon van Noord. (Artist impression: PR, foto's: Reanne van Kleef).

Bouw Kroon van Noord van start

De bouw van appartementencomplex ‘De Kroon van Noord’ is van start gegaan. Donderdagmiddag werd door bouwwethouder Paul Laudy niet de eerst maar de laatste paal geslagen. Het complex wordt gerealiseerd aan de Gooimeerlaan in het Noorderkwartier. In 2018 komen hier vijftig appartementen in de vrije sector beschikbaar.

De ontwikkeling maakt deel uit van een complex waarin ook appartementen van woningcorporatie de Sleutels zijn gerealiseerd. De Sleutels heeft de grond en het plan verkocht, omdat de woningcorporatie zich verder wil concentreren op haar kerntaken. De bouw van koop- en vrijesectorhuurwoningen behoren daar niet toe.

Van Wijnen West B.V heeft het plan en de grond van de Sleutels gekocht en vervolgens ontwikkeld. Inmiddels heeft Delta Lloyd Vastgoed de nieuwbouwontwikkeling overgenomen en zal de appartementen gaan verhuren. Het gebouw wordt aan De Prinsenhoek, het grote gele gebouw aan de Willem de Zwijgerlaan, gebouwd.

Voor Delta Lloyd is dit het eerste vastgoedproject in Leiden. Igno Schings, manager Vastgoed van Delta Lloyd: “De aankoop past binnen het investeringsbeleid van Delta Lloyd waarbij het accent ligt op een verdere uitbreiding van de woningportefeuille met vrije sector huurwoningen.”

Volgens wethouder Laudy is het instappen van Delta Lloyd in Leiden een goede ontwikkeling. “Het is ontzettend fijn dat zij nu voor het eerst hebben besloten ook in Leiden iets in belegging te nemen. Het past in het beeld waarin je ziet dat veel grote institutionele partijen en beleggers interesse hebben in onze mooie stad. Dit is toch wel het gebied waar het in de Randstad gebeurt. Als partijen dat blijven doen, kunnen wij de woningen die mensen willen hebben blijven bouwen.”


Reanne van Kleef in gesprek met bouwwethouder Paul Laudy en vestigingsdirecteur Arno Kleisterlee van Van Wijnen Haarlemmermeer B.V. over De Kroon van Noord.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×