De politie in Leiden Noord spreekt van een diefstal van het laagste soort.

Politie pakt Leidenaar die doodzieke vrouw bestal

“Een diefstal van het laagste soort,” zo noemt de politie Leiden Noord het feit waarvoor agenten een man uit Leiden hebben aangehouden. Hij nam meerdere malen geld op van de bankrekening van een vrouw die na een hartstilstand langdurig in het ziekenhuis lag.

In juni dit jaar kwam de politie bij de woning van de vrouw na een melding dat ze onwel was geworden. Agenten troffen haar buiten bewustzijn aan naast haar bed en begonnen direct met reanimeren. Met succes. De vrouw werd vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar ze nog ruim een maand heeft gelegen. Een deel van de tijd lag ze zelfs in coma. 

Terwijl de vrouw in het ziekenhuis lag, kwam familie er achter dat er gebruik werd gemaakt van de bankrekening van de vrouw. “Er werden grote geldbedragen opgenomen terwijl de vrouw in het ziekenhuis aan het vechten was voor haar leven”, zo meldt de politie.

Familieleden zijn vervolgens naar de politie gestapt en hebben aangifte gedaan namens de vrouw. “In onze ogen is dit een diefstal van het laagste soort. Het stelen van mensen die zich totaal niet kunnen verweren en het al moeilijk genoeg hebben,” zo schrijft de politie Leiden Noord op hun Facebook-pagina. “Collega’s hebben alles op alles gezet en hebben in korte tijd een verdachte kunnen aanhouden in de regio Leiden Zuid. De verdachte heeft tijdens het verhoor toegegeven het geldbedrag van de rekening van het slachtoffer gehaald te hebben en mag zich in oktober verantwoorden bij de politierechter.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×