(Afbeelding: Google Maps).

Extra volkstuinen in Oostvlietpolder

In de Oostvlietpolder komen extra volkstuinen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De extra ruimte voor de tuinders is de inlossing van een jarenoude belofte van de gemeente aan de Leidse Bond van Amateurtuinders (LBA). Bij de uitbreiding van begraafplaats Rhijnhof in 2008 moesten de volkstuinen van tuingroep Veldheim wijken. Die tuinen worden nu gecompenseerd in de Oostvlietpolder.

Wethouder Paul Dirkse in gesprek met Chris de Waard over de uitbreiding van de volkstuinen in de Oostvlietpolder.

De gevonden plek sluit aan op de bestaande volkstuinen. Wel gelden er andere regels voor de bebouwing op het nieuwe volkstuinareaal. De huisjes mogen niet zo groot worden als die op de bestaande tuinen.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×