Pauline Bouvy-Koene waarnemend burgemeester Voorschoten

Pauline Bouvy-KoeneDe commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 21 september 2016 mevrouw P.J. (Pauline) Bouvy-Koene tot waarnemend burgemeester van de gemeente Voorschoten. Mevrouw Bouvy-Koene is 57 jaar en lid van de VVD.

Aan burgemeester Jeroen Staatsen is per 1 september 2016 op zijn verzoek eervol ontslag verleend in verband met zijn benoeming als waarnemend burgemeester van Zevenaar (provincie Gelderland). De commissaris heeft, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Voorschoten, besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. Er wordt voorlopig uitgegaan van een waarneming voor de duur van één jaar.

Voorschoten en Wassenaar werken samen in de ambtelijke werkorganisatie Duivenvoorde. Op dit moment vindt er een bestuurskrachtonderzoek plaats. Daarnaast is Voorschoten betrokken bij de uitwerking van een visie op de toekomst van de Leidse Regio. De commissaris en de fractievoorzitters hebben gezamenlijk geconcludeerd dat het verstandig is de uitkomsten van het bestuurskrachtonderzoek en de visie af te wachten. De uitkomsten kunnen van invloed zijn op de inhoud van de profielschets van de volgende burgemeester.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris mevrouw Bouvy-Koene voorgesteld als waarnemend burgemeester van Voorschoten. De fractievoorzitters hebben na een gesprek met mevrouw Bouvy-Koene unaniem ingestemd met haar benoeming.

Mevrouw Bouvy-Koene was van 2005 tot 2015 burgemeester van de gemeente Bernisse. Op 1 januari 2015 vormde deze gemeente samen met Spijkenisse de nieuwe gemeente Nissewaard. Van 1998 tot 2002 was mevrouw Bouvy-Koene wethouder in Maasland, waar zij eerder gemeenteraadslid was.

Mevrouw Bouvy-Koene heeft een achtergrond in de gezondheidszorg. Zij is onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting PCPO voor primair onderwijs in de Duin- en Bollenstreek, en voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie AlleeWonen in Breda en Roosendaal.

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×