Een belangrijke klus tijdens de inschrijving is alle cijfertjes bijhouden. Per kwartier kan worden vergeleken hoe de inschrijving verloopt, afgezet tegen de afgelopen tien jaar. (Foto's: Chris de Waard).

Inschrijving 3 October Vereeniging breekt records

Nooit eerder kwamen zoveel mensen als vandaag zich inschrijven voor de gratis hutspotmaaltijd die dit jaar op 1 oktober wordt geserveerd. Omdat twee oktober op zondag valt. Er moeten 6827 borden volgeschept worden en dat zijn er 11% meer dan vorig jaar. Ook het aantal haringen oversteeg de inschrijving van 2015. 32.112 tegen 31.000 vorig jaar.

Chris de Waard maakte een video-impressie van de warmste inschrijving ooit.

Meteen toen de deuren van De Waag vanmiddag opengingen werd er overigens nog een record gebroken. Nooit eerder vond de inschrijving plaats met tropische temperaturen. “Nog nooit was de inschrijving zo warm. In De waag 35 graden”, laat haringcommissaris Charles Schulpen weten.

Chris de Waard maakte bijgaande radioreportage van de inschrijving voor Haring, Wittebrood en Hutspot.

Advertentie

Cultuur Leiden 3 Oktober 2016


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×