Fietsgraveeractie in Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

48 fietsen gegraveerd bij actie Stationsplein

Om fietsendiefstal onder de aandacht te brengen hield de politie eenheid Den Haag samen met verschillende gemeenten, het fietsdepot Haaglanden en het fietspreventieteam een fietsendiefstalpreventieweek. Tussen 5 en 10 september konden belangstellenden hun fiets laten graveren en ook meteen laten controleren of deze van diefstal afkomstig was.

(Foto’s; Politie Leiden)

Veel fietsen zijn niet voorzien van een uniek framenummer. Treft de politie een gestolen fiets op straat of bij een heler aan, dan is het lastig de eigenaar terug te vinden. Een speciaal graveerteam van het fietsdepot Haaglanden heeft, met medewerking van het Fietspreventieteam en verschillende gemeenten, op diverse locaties gratis een uniek framenummer in fietsen gegraveerd.

In de preventieweek werden op het Stationsplein 140 fietsen gecontroleerd. 48 fietsen werden voorzien van een uniek, ingegraveerd nummer. Daarnaast werden zes accu’s van elektrische fietsen gegraveerd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×