Het nieuwe kunstgrasveld van Lugdunum werd zondag feestelijk geopend. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Lugdunum neemt nieuw kunstgrasveld in gebruik

Honderden voetballiefhebbers bezochten zondag de Kikkerpolder waar het nieuwe kuntsgrasveld van Lugdunum officieel in gebruik werd genomen. Vooral de wedstrijd oud-Lugdunum tegen oud-Roodenburg kon op veel belangstelling rekenen. Het nieuwe veld vergroot de trainingscapaciteit van de club aanzienlijk en zorgt voor minder afgelastingen.

De dag begon met een toernooi en penaltybokaal voor de jeugd. Daarna speelde oud-Lugdunum tegen oud-Roodenburg. Roodenburg ging er met de winst vandoor (2-4). De officiële opening vond ’s middags plaats door sportwethouder Paul Dirkse en Lugdunum voorzitter Koos Keijzer. Na de opening speelde Lugdunum 1 tegen een team van oud profvoetballers, waaronder ook meerdere oud-internationals. Ook deze wedstrijd werd door Lugdunum verloren (2-5), maar dat maakte de dag er niet minder feestelijk door. De dag wordt afgesloten met een feestavond met onder andere een optreden van Wesley Klein.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/283748946″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Reanne van Kleef sprak met sporthouder Paul Dirkse over het belang van nieuwe kunstgrasvelden voor clubs. Ook legt de wethouder uit wanneer welke club in aanmerking komt voor een nieuwe (kunst)grasmat.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/283748911″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Lugdunnumvoorzitter Koos Keijzer is tevreden over het verloop van de dag en blikt alvast vooruitop het 100-jarig bestaan in 2019.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/283748926″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Tim de Cler en Houssin Bezzai spelen normaal gesproken voor Lugdunum, maar speelden vandaag mee in het team van oud-profs. Daarmee versloegen ze Lugdunum met 2-5. Dat wordt dinsdag straftraining volgens Bezzai.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/283749164″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

De wedstrijd oud-Lugdunum tegen oud-Roodenburg had de meeste toeschouwers. Oud-Lugdunum aanvoerder Wim Moen vond het een mooie gelegenheid om weer eens tegen oude bekenden te spelen en stelt een Koetshuis Cup voor veteranen voor.

 

Sport lugdunum


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×