(Foto's: Emile van Aelst).

ADO Den Haag prijst Lugdunum om goede sfeer tijdens eerste oefenwedstrijd

ADO Den Haag heeft zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen van het Leidse Lugdunum met 0-7 gewonnen. Meer dan duizend mensen trokken naar de Kikkerpolder om de wedstrijd te zien of om daarna mee te zingen met zangers als Wesley Klein die na afloop optraden tijdens het Muziekfestijn. ADO Den Haag liet na afloop weten weer genoten te hebben van de goede sfeer die Lugdunum creëerde.

Een verslag met alle doelpunten en interviews met Roberto Escudero en Houssin Bezzai van LVV Lugdunum; Fons Groenendijk, Mats van Kins en Delano Ladan van ADO Den Haag. (Video: Hans Stauttener).

Voor het tweede jaar op rij speelde ADO Den Haag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Lugdunum. Na een training in de ochtend arriveerde de voltallige selectie van ADO Den Haag rond 13.30 uur op de Kikkerpolder. Bij de eredivisionist uit Den Haag zijn inmiddels heel wat Leidenaren actief. Naast manager voetbalzaken Jeffrey van As en hoofdtrainer Fons Groenendijk, komen ook spelers Mats van Kins, Delano Ladan en Erik Falkenburg uit Leiden. Die laatste moest wel geblesseerd vanaf de kant toe kijken.

Na een mooi eerbetoon aan de onlangs overleden Lugdunumer Gijs Collé jr, floot scheidsrechter Dick Jol om 14.30 uur voor de start van de wedstrijd en probeerden beide ploegen een beter resultaat dan de 0-6 van vorig jaar te behalen. Lugdunum hield lang stand en kreeg zelfs nog enkele kansjes. In de 39e minuut was het dan toch ADO Den Haag dat de score opende. De Chinese spits Yuning Zhang, die voor het eerst in het shirt van ADO speelde, werkte op fraaie wijze een voorzet van Thijmen Goppel binnen.

In de tweede helft was het hek van de dam. ADO kwam met een volledig nieuw elftal uit de kleedkamer en de hitte van de dag kreeg vat op de selectie van Lugdunum. Uiteindelijk werd het 0-7, met onder andere een doelpunt van Leidenaar Mats van Kins.

De volledige interviews van Reanne van Kleef met met Roberto Escudero en Houssin Bezzai van LVV Lugdunum; Fons Groenendijk, Mats van Kins en Delano Ladan van ADO Den Haag (audio): 

 

Advertentie

Leiden Sport lugdunum


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×