Evolutie op je beeldscherm, Prinsjesdag en Wetenschapsnieuws

Deze week bij Science071: bioloog Rutger Vos organiseert een cursus evolutie via het beeldscherm. Historicus Henk ter Velde over prinsjesdag. Waar komen al deze tradities vandaan? Redacteur Twan van Dodewaard doet verslag van het laatste wetenschapsnieuws.

 

 

Bioloog Rutger Vos heeft samen met Menno Schilthuizen en Maurijn van der Zee een cursus evolutie gemaakt. Het bijzondere is dat deze cursus niet voor studenten is, maar voor iedereen. Via het beeldscherm kan iedereen die wil deelnemen aan de lessen. Evolutie is overal om ons heen en Vos hoopt met de cursus duidelijk te maken dat evolutie over veel meer gaat dan alleen veranderingen bij dieren. 

De gouden koets(of de glazen dit keer, de gouden koets kwam dit jaar niet door de apk), rare hoedjes en de troonrede. We hebben het natuurlijk over Prinsjesdag. Al jaren gaat het op deze manier. Maar, waarom eigenlijk? En waarom heet het Prinsjesdag? Redacteur Lieuwe van Slooten ging met die vraag langs bij Hoogleraar vaderlandse geschiedenis, Henk te Velde. 

 

In het Wetenschapsnieuws deze week weer uiteenlopende berichten. De oorsprong van de huiskat. Eindelijk een verklaring voor de onverwoestbaarheid van het beerdiertje, kwantumberichtgeving over enkele kilometers, een heel nauwkeurig model van een dinosaurus en de vondst van een bijzondere mammoetschedel in Californië.

 

Nieuws Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×