De constructie van het winkelcentrum is niet aangetast, zo heeft onderzoek vanmorgen vroeg uitgewezen.(Foto's: AS Media).

Enorme brand in garage Winkelhof legt meerdere auto's in as

Om 3.20 uur vannacht werd alarm geslagen vanwege een grote brand in de parkeergarage in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. Er bleken meerdere auto’s in brand te staan. De situatie werd al snel opgeschaald naar GRIP 1.

Onderzocht wordt of het opnieuw om brandstichting gaat. Die kans is wel aanzienlijk. De afgelopen weken zijn er al meerdere auto’s in brand gestoken in Leiderdorp en er lijkt dan ook een pyromaan actief te zijn.

De brandweer had het vuur vannacht snel onder controle. Wel zorgden de brandende auto’s voor een enorme rookontwikkeling. Hoewel de brandweer meteen na de afronden van de bluswerkzaamheden, is begonnen met het ventileren van de parkeergarage, blijft het winkelcentrum tot nader order gesloten vanwege de rook en roetschade die is ontstaan.

Pas vanmorgen even na 9.00 uur werd de  GRIP 1 situatie opgeheven.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×