(Foto's: IMKE PHOTOGRAPHY).

Leidse ruiter wint brons op WK endurance

De Leidse amazone Joyce van den Berg heeft afgelopen zaterdag op het WK endurance met het Nederlands team de bronzen medaille gewonnen. Het kampioenschap werd gehouden in Slowakije. Aan de wedstrijd deden 46 landen mee. Endurance is als het ware de marathon van de paardensport.

In een tijd van 7 uur, 29 minuten en 29 seconden volbracht Van den Berg met haar paard Rouchka de Luc de 160 kilometer. Daarmee eindigde ze individueel op de 7e plaats, de hoogste klassering uit het Nederlands team. De tijden van de snelste drie oranje ruiters samen, leverde het team de bronzen plak op.

Eerder dit jaar werd van den Berg tweede op het Nederlands Kampioenschap endurance. In 2015 en 2011 werd ze eerste.


Reanne van Kleef sprak met amazone Joyce van den Berg over de goede prestatie van het Nederlands team op het WK endurance in Slowakije.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×