De nieuwe foyer van Ins Blau werd dinsdag feestelijk geopend. (Foto's: Chris de Waard).

Ins Blau gaat voor energie neutraal met nieuwe foyer

De nieuwe foyer van Ins Blau is dinsdagavond in gebruik genomen. Daarmee heeft het theater er een nieuwe ruimte bij om de gasten voor en na de voorstellingen te kunnen ontvangen. Door het duurzame ontwerp gaat ook nog eens het energieverbruik met 90% naar beneden. Dit is de eerste grote stap van Ins Blau om het eerste energie neutrale theater van Nederland te worden.

Eerder dit jaar werd met behulp van crowdfunding geld opgehaald om het theather te verduurzamen. Eén van de aanpassingen is dat het gebouw nu met warmte van de bezoekers zelf wordt verwarmd. Ook zijn er LED lampen geplaatst. Nog niet alle maatregelen zijn doorgevoerd. De zonnepanelen volgen begin oktober.


Reanne van Kleef maakte een reportage tijdens de opening. Ze sprak daar met directeur Kees van Leeuwen, architect Peter van Swieten, bouwwethouder Paul Laudy en een aantal vaste bezoekers.

Cultuur Leiden insblau


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×