Een van de leukste bijeenkomsten in de aanloop naar Leidens Ontzet is het oefenen van de koraalliedjes in de Hooglandse Kerk. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Vanavond weer oefenen voor koraalzang

Vorig jaar waren het er meer dan 1.000 en vanavond worden er minstens zoveel verwacht. Leidenaren die onder leiding van dirigent Wim de Ru komen oefenen voor de Koraalzang die op 3 oktober weer wordt gehouden in het Van der Werfpark.

Wie daar om 8.00 uur ’s morgens uit volle borst mee wil kunnen zingen met ‘Waar de Blanken top der Duinen’ en ‘In naam van Oranje, doet open de poort’ kan vanavond maar beter naar de Hooglandse Kerk gaan. Er is geen betere, en vooral geen leukere manier om goed beslagen ten ijs te komen.

De oefening wordt muzikaal begeleid door Concordia en Werkmans Wilskracht en begint om 19.30 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×