De oude naam van de school prijkt sinds jaar en dag in de aula van het Da Vinci College aan de Kagerstraat. (Foto's: Ivo van Spronsen).

Reünie Da Vinci Kagerstraat groot succes

De reünie van het Da Vinci College aan de Kagerstraat, voorheen Louise de Coligny SG,  afgelopen zaterdag was een groot succes. Ruim 750 bezoekers kwamen op het evenement af dat was georganiseerd in het kader van een grondige verbouwing van de school. Rector Annick Dezitter spreekt van een hoger dan verwachte opkomst en vertelt met trots over de nieuwe onderdelen van de school. Vooral het nieuwe technasium, op de plek waar vroeger de gymzaal zat, is een geweldige aanwinst.

Van heinde en verre waren oud-leerlingen en -docenten naar Leiden gekomen om elkaar, vaak na jaren, weer te ontmoeten onder het genot van een drankje en een heerlijk buffet. Natuurlijk kon iedereen de nieuwe voorzieningen bekijken of zien wat er geworden was van de ‘sub-terra’ en het EDN-hok. Op het toneel van de aula speelde een bandje van oud-leerlingen zodat er ook gedanst kon worden.

De oudste oud-leerling had in 1962 eindexamen gedaan, aldus de rector. De jongsten waren scholieren die hielpen met de organisatie. Van 15.00 uur tot ruim na 21.00 uur was het een gezellig weerzien met oude bekenden.

Leiden Nieuws Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×