(Foto's: AS Media).

Zeven keer ongeluk op A4 bij Leiden

Vrijdag was geen goede dag voor het verkeer op de A4 bij Leiden. Maar liefst zeven keer ging het mis. De eerste aanrijding vond tussen de middag plaats. Rond 13.00 uur waren meerdere auto’s betrokken bij een botsing op de A4 richting Den Haag.

vid_a4_01

De hoofdrijbaan werd afgesloten en daardoor ontstond er een enorme file van meer dan 11 km. Ook richting Amsterdam liep het verkeer flinke vertraging op door een kijkersfile van zo’n 5 km. De VID adviseerde automobilisten via de A44 te rijden. Dat ging even goed, toen ontstonden ook daar files.

Rond 15.30 uur ging het even verderop ter hoogte van Leidschendam opnieuw mis. De vierde aanrijding volgde aan het begin van de avond. Toen botsten meerdere auto’s op elkaar.

Bij de aanrijding ’s avonds raakte meerdere mensen gewond. Een automobilist moest per ambulance worden weggebracht. Om het ambulancepersoneel veilig te kunnen laten werken werd de weg afgesloten. Ook nu ontstond er weer een enorme file van maar liefst 23 kilometer.

Tijdens de afhandeling van de aanrijding door de hulpdiensten werd het verkeer over de parallelbaan geleid. Rond 19.50 uur ging het ook daar mis. Vier auto’s raakten met elkaar in botsing. Ook hier raakte iemand gewond.

Rond 21.00 uur ging het voor de vijfde keer mis. Dit keer een kleine aanrijding zonder gewonden en zonder file. Drie kwartier later werd een zesde aanrijding gemeld. De VID meldde vervolgens ook aanrijding nummer zeven.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×