(Foto: Floris van der Werf).

Liveblog: Leiden maakt zich op voor Leidens Ontzet

Gisteren, woensdag 28 september, is de opbouw van de kermis begonnen. De echte kermisfans hebben natuurlijk al even een kijkje genomen in de stad. Dinsdagavond kwamen de eerste vrachtwagens de stad al inrijden. Reuzenrad ‘The View’, de grootste van heel Europa, is hetzelfde als vorig jaar. Je verbaast je ieder jaar weer hoe snel zo’n reuzenrad wordt opgezet. De opbouw van het reuzenrad is deels te volgen via de webcam van de bouw van de parkeergarage op de lammermarkt.

(Foto’s: Chris de Waard en Floris van der Werf).

De plaatsen van de attracties zijn dit jaar niet veel anders dan vorig jaar. De ‘Rups’ staat weer tegenover het reuzenrad, het spookhuis (Thriller) staat weer naast het reuzenrad en ‘Around The World’ staat weer tegenover de Jumbo. Mogelijk komt daar ook de misselijkmakende attractie ‘Rock It’ te staan, zoals ook voorgaande jaren.

bmarktWel anders is dit jaar dat de plek van ‘de Buurt’ beschikbaar is. Volgens de plattegrond van de gemeente gebeurt er verder niks met die grond wat attracties betreft. Op dit moment staan daar de vrachtwagens van de grote zweefmolen. Uiteraard staan de ‘Booster’ en de ‘Super Mouse’ weer op de Beestenmarkt. (Foto: Floris van der Werf).

Ook staan de ‘Breakdance’ en de ‘Octopus’ weer op de Lammermarkt tegenover het spookhuis. Op het Schuttersveld staat tot nu toe nog niks. Waarschijnlijk komen daar in de nacht van woensdag op donderdag de eerste attracties en goktenten aan.

Opbouw div.  (18)De voorbereidingen voor het Leidens Ontzet zijn van start gegaan! dat betekent ook veel extra werk voor de gemeente Leiden. Het plaatsen van 5 km aan dranghekken, het instellen van 180 parkeerverboden, het neerzetten van 58 vlaggenmasten en het plaatsen van 224 verkeersborden.

Nog te verwachten attracties zijn onder andere de ‘Snowjet’, ‘Booster Maxxx’, ‘Rock It’ en ‘Funhouse Heroes City’. Mogelijk neemt Funhouse Heroes City’ de oude vertrouwde plek in van ‘New York New York’.

De kermis gaat op zaterdag 1 oktober open om 13.00 uur en sluit om 02.00 uur. Op zondag 2 oktober is de kermis open van 13.30 uur tot 23.00 uur en maandag 3 oktober is de kermis open van 09.00 uur tot 01.00 uur.

Emile van Aelst maakte een rondje over en langs de evenemententerreinen.

Heb je ook mooie foto’s van de opbouw van de kermis, mail ze dan naar floris@sleutelstad.nl.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×