(Foto's: Marten van Dijl / Naturalis).

Oude museumgebouw Naturalis bijna leeg

Museum Naturalis is bijna klaar voor de komende verbouwing. De afgelopen periode is hard gewerkt om de ruim 7.500 tentoongestelde natuurhistorische objecten te verplaatsen naar de collectietoren van Naturalis of een depot elders in de stad. Onder meer de bizon, de olifant, de kameel en de immense walvisschedel verlieten gisteren hun vertrouwde plaats met hulp van een takel.

Terwijl in het entreegebouw, het Pesthuis, dagelijks een flinke bezoekersstroom naar de expositie T. rex in Town komt kijken, is het museum in het voormalige museumgebouw druk met het leeghalen van de zalen. Naturalis sloot op 31 augustus het grootste deel van het gebouw voor het publiek om dit gereed te maken voor de verbouwing. Begin november is het gebouw klaar voor de grote verbouwing. Het bestaande bouwdeel wordt van binnen grondig gerenoveerd en heringericht tot depot, laboratorium- en kantoorruimte. Er tegenaan wordt een heel nieuw museum opgetrokken.

Opgezette dieren naar Rijksmuseum
Ongeveer 40 opgezette dieren zijn naar het Rijksmuseum vervoerd. Een ijsbeer, okapi, leeuw en een capibara zijn van 7 oktober tot en met 8 januari 2017 te zien in Amsterdam. Ze vormen onderdeel van de tentoonstelling Frans Post. Dieren in Brazilië. Een deel van de opgezette dieren van Naturalis doet dienst als inspiratiebron tijdens het tekenevenement Big Draw, dat op 8 en 9 oktober in het Rijksmuseum plaatsvindt.

Het publiek kan Naturalis tot de heropening eind 2018 bezoeken in het entreegebouw (het Pesthuis). Daar vinden tijdens de verbouwing steeds tijdelijke tentoonstellingen plaats. Tot en met 5 juni 2017 is T. rex in Town te zien.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×