(Foto's: PR).

Lopen tegen Kanker in Warmond

De zesde editie van Lopen tegen Kanker vindt zondag plaats in Warmond. Met het hardloopevenement wordt geld opgehaald voor lokale goede doelen om mensen met kanker te ondersteunen. Speciale aandacht is er dit jaar voor Stichting Haarwensen, waar mensen hun haar kunnen doneren.  Er worden rond de 2.000 deelnemers verwacht.

Lopen tegen Kanker wordt georganiseerd door de Stichting Lopen Tegen Kanker. Het doel van de organisatie is om de strijd aan te gaan tegen kanker en om mensen die getroffen zijn door de ziekte te steunen. Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van kaalhoofdigheid in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Tijdens Lopen tegen Kanker kunnen mensen hun haar doneren. Dit moet dan wel minstens dertig centimeter lang zijn, niet grijs en ongeverfd.

Er kan worden meegedaan aan meerdere afstanden: vijf en tien kilometer hardlopen, een wandeltocht van tien kilometer en een gezinsloop van twee kilometer. De inschrijfkosten voor de hardloopafstanden zijn 12,50 euro, voor de wandeltocht 10 euro en voor de gezinsloop 5 euro. Op de dag zelf komt er 2,50 euro bij.

Deelnemers krijgen na afloop geen medaille maar een finishfilmpje. Zo blijft er meer geld over om aan het goede doel te geven. Wel worden de deelnemers voorzien van onder andere fruit en water.


Reanne van Kleef sprak in het dagelijkse sportprogramma SPORT071 op Sleutelstad FM met voorzitter Joachim van Diest van Stichting Lopen Tegen Kanker over het evenement.

unnamed (1)

Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×