Per 1 november hangt de nieuwe duurzame sfeerverlichting in de binnenstad. (Foto's: MK Illumination).

Nieuwe duurzame sfeerverlichting voor binnenstad

De binnenstad krijgt nieuwe sfeerverlichting. Vanaf 1 november wordt het centrum verlicht door duurzame bollen met led-verlichting. Leiden is daarmee de eerste stad in Nederland die op deze schaal duurzame sfeerverlichting inzet. De verlichting blijft hangen tot half februari 2017. Voorheen werd de sfeerverlichting al direct na de feestdagen opgeruimd.

De sfeerverlichting bestaat uit organische bollen van gerecycled materiaal, geverfd met een verf op basis van zonnebloemolie. Voor de kleuren van de bollen, goud en wit, en de LED-verlichting is rekening gehouden met de kleur licht van de Leidse lantaarn. Om de sfeerverlichting een extra Leids tintje te geven worden de bollen aan het begin en einde van de straten voorzien van de Leidse sleutels. De bollen zijn ontworpen door MK Illumination.

De nieuwe sfeerverlichting wordt uitgerold in de Breestraat, Haarlemmerstraat, Hogewoerd (tot aan St Jorissteeg), Maarsmansteeg, Diefsteeg , Pieterskerk-Choorsteeg, Kloksteeg, Burgsteeg, Hartesteeg, Morsstraat, Donkersteeg, Hoogstraat, Vrouwensteeg, Hooglandse Kerksteeg en Jan Vossensteeg.


Reanne van Kleef sprak met centrummanager Erwin Roodhart over de nieuwe sfeerverlichting.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×