Deskundige Machteld Zee werd voor de moskee in Leiden gefilmd omdat dat wel zo handig voor haar was omdat ze is verbonden aan de Universiteit Leiden. Dat daarmee deze moskee in een kwaad daglicht werd gesteld nam het televisieprogramma Undercover in Nederland voor lief. (Afbeelding: Undercover in Nederland/ SBS6).

Geen excuses Undercover in Nederland voor Leidse moskee

SBS6-programmamaker Alberto Stegeman is niet van plan zijn excuses aan te bieden aan het Islamitisch Centrum Imam Malik (ICIS) in Leiden Noord. In zijn programma Undercover in Nederland laat Stegeman gastmedewerker Machteld Zee aan het woord over illegale islamitische huwelijken. Stegeman: “We hebben de moskee in Leiden niet genoemd, laat staan ergens van beschuldigd. Wij vinden een rectificatie om die reden dan ook niet op zijn plaats.”

Chris de Waard in gesprek met Abdel Bouzzit van het Islamitisch Centrum Imam Malik in Leiden dat ten onrechte in verband is gebracht met illegale huwelijken.

In de uitzending van zondag werd aandacht besteed aan zo’n huwelijk dat bij de moskee in Almere gesloten zou worden. Blijkbaar was die plaats te ver weg voor de Leidse deskundige en werd gekozen voor een interview voor de moskee aan de Nieuwe Marnixstraat in Leiden die daardoor in grote verlegenheid is gebracht. Zee heeft overigens niet gereageerd op ons verzoek om meer informatie.

“Wij hebben absoluut niets te maken met dergelijke huwelijken. We zijn er tegen en dragen dat al jaren uit,” zei woordvoerder Abdel Bouzzit vanmiddag in de uitzending van Nieuws071 op Sleutelstad Radio. Afgelopen juni hield de imam van de Leidse moskee zelfs een preek over het onderwerp. De Nederlandstalige preek staat op de website van het Islamitisch Centrum: //www.icimleiden.nl/vrijdagpreken/preek/het-islamitische-huwelijk-en-de-voorwaarden-ervan.

De moskee in Leiden was volgens de verklaring van Stegeman in beeld, omdat een deskundige die werd geïnterviewd daar woont. “In de uitzending van gisteren wordt heel duidelijk om welke moskee het gaat waar het huwelijk zou plaatsvinden en welke imam wel wil meewerken aan illegale huwelijken,” vindt Stegeman. Die moskee staat overigens in Almere.

Nu Stegeman een rectificatie weigert stapt het Islamitisch Centrum naar de rechter om via die weg af te dwingen dat hun goede naam wordt gezuiverd.

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×