Schaatshal Leiden vierde afgelopen zaterdag het 40-jarig bestaan. (Foto's: Emile van Aelst / Leidse Glibber en Ton Laven).

Schaatshal Leiden al veertig jaar een fenomeen

Het is al weer veertig jaar gelden dat Schaatshal Leiden werd opgericht. Afgelopen zaterdag werd het jubileum gevierd: iedereen mocht voor 40 cent de ijsbaan op. Ook oprichter Ton Menken was bij het feest aanwezig. Meer dan duizend mensen bezochten zaterdag de schaatshal.

Bezoekers werden buiten welkom geheten door een grote sneeuwpop. Binnen werden er rondjes geschaatst op de versierde ijsbaan en kon men van koeken-zopie genieten.

14612572_1127193337378376_1016500885448375451_oOok D66-raadslid Aad van der Luit en Schaatshalvrijwilliger Teun de Reede vierden het 40-jarig bestaan van de schaatshal mee.

Natuurlijk was er ook een officieel moment. Daarbij haalde onder andere oprichter Menken oude herinneringen op en vertelde sportwethouder Paul Dirkse over de plannen voor de nieuwe ijsbaan. Het definitieve besluit daarover wordt later dit jaar genomen. Dennis van de Hoorn van het Schaatsdistrict Sassenheim benadrukte de regiofunctie van de ijsbaan nog eens en riep omliggende gemeentes op mee te werken aan de verwezenlijking van de nieuwe ijsbaan. Na alle toespraken onthulde Menken een speciaal spandoek.

Kijk voor meer beelden en een sfeerverslag op www.leidseglibber.nl.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×