T. rex Trix te gast bij Museum Volkenkunde

T. rex ontdekt Leiden en stapt in een wereld van kunst en kennis! Ze geniet van de Leidse musea met een verrassend aanbod aan natuur, kunst en cultuur. Natuurlijk brengt ze een bezoek aan Museum Volkenkunde. Oog in oog met de totempaal die haar verwelkomt in de museumtuin en op weg naar de nieuwe tentoonstelling WERELD VOL VEREN.

WERELD VOL VEREN in Museum Volkenkunde
Met veren maak je indruk, wereldwijd en al eeuwenlang. Veren zijn schitterend, onderscheidend en verbindend, verleidelijk en stijlvol. Kleding en voorwerpen met veren zitten vol informatie en kleurrijke verhalen over de dragers en hun wereld. Museum Volkenkunde presenteert vanaf 14 oktober WERELD VOL VEREN; een kleurrijke verencollectie met objecten die hun oorsprong vinden in onder andere Hawaii, de Amazone, Noord-Amerika en Papoea-Nieuw-Guinea. De mooiste verenobjecten uit de museumcollectie die vanwege hun kwetsbaarheid zelden zijn getoond, zijn eindelijk te zien voor het grote publiek. Een must-see!

Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de gevederde jurken van topcouturiers zoals Jean Paul Gaultier en Thierry Mugler. Een samenwerking met Fashion Design studenten van ArtEZ in Arnhem resulteert in een spectaculair nieuw perspectief op veren in fashion.

Tijdens de schoolvakanties zijn er bovendien volop leuke activiteiten voor jong en oud.

Lees hier alles over deze bijzondere tentoonstelling van Museum Volkenkunde.

Logo 640 x 480 (2)

Advertorial Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×