De eerste auto reed vrijdagavond door de tunnel in de Plesmanlaan. (Foto's tunnel: Buro JP, foto's werkzaamheden: Chris de Waard).

Tunnel Plesmanlaan in gebruik genomen

Vrijdagavond reden om 20.00 uur de eerste auto’s door de tunnel aan de Plesmanlaan. Daarmee is de laatste fase begonnen van de aanleg van de ongelijkvloerse kruising die deel uitmaakt van de nieuwe ontsluiting van het Leiden bio Science Park.

plesmantunnelDit weekend werden ook de overige wegen in het gebied aangesloten op de nieuwe ongelijkvloerse kruising. Dat ging met de nodige omleidingen en verkeershinder gepaard. De tunnels voor voetgangers en fietsers ter hoogte van de Verbeekstraat en bij de kruising van de Haagse Schouwweg met de dr. Lelylaan) werden vorige week al in gebruik genomen.

De komende periode worden de resterende definitieve wegen in het projectgebied aangelegd. Ook de openbare ruimte wordt verder ingericht. Naar verwachting worden de werkzaamheden voor het einde van dit jaar afgerond.

 

Economie Leiden Politiek Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×