(Foto's opening : Reanne van Kleef, foto's gebouw: Mecanoo architecten).

ID College en ROC Leiden zetten eerste stappen naar fusie

Het ID College en ROC Leiden hebben de eerste stappen naar een fusie gezet. Dit collegejaar werd er gestart met het gezamenlijke MBO College Gezondheidszorg en maandagmiddag werd ook het gezamenlijke pand aan de Breestraat 46-48 officieel geopend. De twee onderwijsinstellingen zullen uiterlijk in 2018 fuseren.

Volgens bestuursvoorzitters Otto Jelsema van het ID College Ricardo Winter van ROC Leiden is het een genoegen om op deze manier met elkaar samen te werken. “Het is een geweldig gebouw. Mooi van binnen en van buiten en de mensen die er in moeten werken zijn er heel blij mee. Dat is een van de belangrijkste dingen.”

Er zijn inmiddels al een aantal stappen gezet naar de fusie. De andere MBO Colleges worden nu voorbereid om ook samen te gaan. Waarschijnlijk zijn de voorbereidingen dit kalenderjaar klaar en kunnen ze met het nieuwe kalenderjaar worden uitgerold.


Reanne van Kleef sprak met bestuursvoorzitters Otto Jelsema van het ID College en Ricardo Winter van ROC Leiden over het nieuwe gebouw en de samenwerking tussen de twee onderwijsinstellingen.

Burgemeester Henri Lenferink was ook bij de opening aanwezig en legde samen met de bestuursvoorzitters van de twee instellingen het laatste puzzelstukje in het gebouw. “Het heeft heel erg lang geduurd voor hier op deze plek wat gebeurde”, zegt de burgemeester. “Waarschijnlijk stond deze plek ook hoog in het lijstje van grootste ergernissen in de stad bij veel Leidenaren. We waren het allemaal wel een beetje zat, het gebouw dat er stond en het gat aan de kant van de Boommarkt. Dat was eigenlijk niet meer te doen.”

Lenferink is erg blij met de komst van de school: “Eigenlijk had niemand aan deze optie gedacht, maar het past er erg goed en geeft extra reuring in de stad.”

Bijzonder aan het gebouw is dat de gevel van het oude postkantoor is blijven staan. De nieuwbouw, ontworpen door Mecanoo Architecten en gebouwd door GiesbersGroep, sluit ook aan bij de stedenbouwkundige structuur en het gevelbeeld van de Breestraat.


Reanne van Kleef sprak met burgemeester Henri Lenferink over het nieuwe pand aan de Breestraat.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×