(Foto's: AS Media).

Man breekt been bij val van Meelfabriek

Afgelopen nacht rond 4.00 uur is een man gewond geraakt bij een valpartij op de Meelfabriek. Twee mannen hebben vannacht ingebroken in het industriële complex en zijn naar boven gegaan. Rond de 12e verdieping ging het mis en viel een van de mannen een aantal meters naar beneden en kwam op het dak van een lager gebouw terecht. Daarbij brak hij een been.

De plek waar het slachtoffer lag, was niet zomaar te bereiken. Een speciaal hoogtereddingsteam van de brandweer is uit Utrecht gekomen om het slachtoffer abseilend uit zijn benarde positie te bevrijden.

Directeur Margot Simons baalt enorm van het ongeluk: “Dit is al de tweede keer dat er deze week is ingebroken. We hadden net alles hersteld en weer dichtgemaakt, maar als je maar lang genoeg gaat breken, krijg je alles open. We hebben echt al heel veel geld in speciale sloten en afdichtingen gestoken, maar hier is niks tegen bestand.”

De meelfabriek is op het hoogste punt overigens 42 meter. Dat het slachtoffer op een hoogte van 70 meter zou liggen, is dan ook onzin. Wel was het dak zo hoog dat de brandweer er met een gewone autoladder niet bij kon.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×