Trix bezoekt het Rijksmuseum van Oudheden

T.rex ontdekt Leiden en stapt in een wereld van kunst en kennis. Ze geniet van de Leidse musea met een verrassend aanbod aan natuur, kunst en cultuur.

Deze keer is het tijd voor een duik van tweeduizend jaar terug in de tijd in het Rijksmuseum van Oudheden. Jong en oud kan in het museum genieten van Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Niet zo oud als zijzelf, maar minstens zo fascinerend. Voor kinderen zijn er in de herfstvakantie extra Romeinse activiteiten.

Romein in één dag
Tot en met 30 oktober worden er diverse kinderactiviteiten georganiseerd in het Rijksmuseum van Oudheden. Met het kinderevenement ‘Romein in één dag’ worden kinderen een Romeinse soldaat of stoere gladiator.

Smarticle Romein in een dag in het Rijksmuseum van Oudheden
Rad van Fortuin
Met een draai aan het Rad van Fortuin ontdekken kinderen deze herfstvakantie hoe zij in één dag een echte Romein kunnen worden! Een Romeinse soldaat, een rijke edelvrouw of een stoere gladiator? Ze gaan op speurtocht in het museum en spelen het Romeinse godenspel.

Paspoort
Aan de knutseltafels zetten ze zelf een zwaard in elkaar. Wie alle opdrachten heeft gedaan en alle stempels in zijn paspoort heeft staan, mag zich een ware Romein noemen. De dag wordt afgesloten met een foto verkleed als Romein.

Egyptische winter
Het Rijksmuseum van Oudheden gaat een Egyptische winter tegemoet. Vanaf 18 november is de expositie ‘Koninginnen van de Nijl’ te bezichtigen en gaat de vernieuwde Egyptische afdeling open. Maar liefst 2000 m2 aan tentoonstellingszalen over het Oude Egypte.

Het Rijksmuseum van Oudheden brengt de oudheid en de archeologie tot leven. Iedereen kan in het museum genieten van de oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Het museum is tijdens de herfstvakantie elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. De kinderactiviteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum.

Meer info op www.rmo.nl/romeinineendag.

Logo 640 x 480 (2)

Advertorial Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×