Theatermaker Julia Schmitz plakt de eerste campagneposter op de deur van het voormalige V&D-pand in Leiden.  (Foto: PS| Theater).

PS Theater voor nieuwe voorstelling op zoek naar oud-medewerkers V&D

Het Leidse stadsgezelschap PS|theater is op zoek naar oud-medewerkers  van de failliet verklaarde warenhuisketen V&D. Hun verhalen krijgen een bijzondere plek in de nieuwe voorstelling ‘Wij van de Fabriek’, een familiedrama over de val van de Nederlandse industrie. Door onder meer het ophangen van posters in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden hoopt PS|theater zoveel mogelijk ex-werknemers te bereiken.

“Het is ongekend hoeveel gelijkenissen er zijn tussen de val van de industrie in de vorige eeuw en de val van de hedendaagse warenhuizen nu,” zegt artistiek leider Pepijn Smit van het gezelschap. “Toen de ene na de andere winkelketen omviel tijdens de voorbereiding van het nieuwe stuk, moest dit wel een plek krijgen.”

In ‘Wij van de Fabriek’ laat PS|theater zien hoe de eens zo succesvolle Nederlandse industrie ten val komt. In het stuk wordt het leven van de familie Dusjardin gevolgd. Een typisch Leidse arbeidersfamilie met passie voor hun werk en het hart op de tong. Tegen het decor van de Meelfabriek, hét symbool van de eens zo invloedrijke industrie in Leiden, neemt PS|theater de toeschouwer mee langs de hoogtijdagen, de crisisjaren en de sluiting van de fabrieken.

Oud-werknemers van V&D kunnen hun verhaal insturen via www.wijvandefabriek.nl De voorstelling Wij van de fabriek loopt van 4 t/m 20 november in De Meelfabriek in Leiden. Kaarten zijn te koop via www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×