Voorschotenaar Kevin van Rooijen gaat voor de titel op het Jeugd NK Bowling in Leiderdorp. (Foto: Jan Gravekamp).

Jeugdtalent gaat voor titel op NK Bowling in Leiderdorp

De Nederlandse Jeugdkampioenschappen Bowling worden dit jaar afgewerkt in Leiderdorp bij bowlinghuis Sportcity Bowling. Het kampioenschap wordt gespeeld in het laatste weekend van oktober en de eerste twee weekenden van november. Nieuw dit jaar is dat spelers tot en met 21 jaar mee mogen doen. Eén van de titelkandidaten is de 19-jarige Voorschotenaar Kevin van Rooijen. Hij hoopt op zijn thuisbaan de titel te pakken.

Eerder dit jaar reisde Van Rooijen al met het Nederlandse jeugdteam af naar de Verenigde Staten voor het Jeugd WK.  Daar werden ze knap tiende. Van Rooijen: “Nederland heeft altijd sterke afvaardigingen op internationale toernooien. Dat is best knap voor zo’n klein kikkerlandje, want in andere landen wordt de sport toch heel anders beleefd.”

Hoewel veel mensen bowlen als een ‘leuk avondje uit’ beschouwen, groeit de sport gestaag. Momenteel zijn er een paar honderd mensen die in Nederland bowling op het hoogste niveau beoefenen. Van Rooyen: “De Nederlandse Bowling Federatie is druk bezig met het samenstellen van sterke nationale teams, maar ook om de sport steeds beter op de kaart te krijgen. We willen mensen laten zien dat bowling een leuk sport is en dat je er heel serieus mee bezig kunt zijn. Het Jeugd NK in Leiderdorp moet ook echt een spektakel worden.”


Reanne van Kleef sprak voor het dagelijkse sportprogramma SPORT071 op Sleutelstad FM met Kevin van Rooijen over de bowlingsport en zijn kansen op het Jeugd NK.

Advertentie

Leiden Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×