Museum Boerhaave maanden langer dicht

Museum Boerhaave heropent zijn deuren op zaterdag 18 november 2017. Het publiek kan met ingang van die datum genieten van een vernieuwd museum. De unieke rijkscollectie krijgt een aansprekende presentatie die jong en oud betrekt bij vijf eeuwen natuurwetenschap, geneeskunde en techniek in Nederland.

Museumdirecteur Dirk van Delft van Boerhaave in gesprek met Chris de Waard over de uitlopende verbouwing.

Momenteel wordt het monumentale pand gerenoveerd. Zodra die renovatie is afgerond, kan Museum Boerhaave starten met het inrichten van de museumzalen. Het ontwerp van de nieuwe presentatie is van het Amsterdamse ontwerpbureau Opera Design. De vroegere chronologische indeling maakt plaats voor een indeling in thema’s. Die onderstrepen waar het in de wetenschap om draait: nieuwsgierigheid, creativiteit, lef, passie en (on)geduld.

Voortschrijdend inzicht tijdens de renovatiewerkzaamheden heeft er volgens het museum toe geleid dat de openingsdatum van medio 2017 is verschoven naar november 2017. Onder meer het vervangen van de elektrische bedrading en de klimaatinstallatie kost meer tijd dan vooraf verwacht. “Jammer,” vindt directeur Dirk van Delft die wel blij is dat er nu een definitieve datum is dat Boerhaave weer open kan voor het publiek. “We staan te popelen om het gerenoveerde pand om te toveren tot een inspirerend museum dat bezoekers laat zien wat de impact van wetenschap is op ons leven van vandaag en morgen.”

Tijdens de renovatie is de collectie van Museum Boerhaave elders te zien. In Huygens’ Hofwijck te Voorburg staat tot 20 november de Christiaan Huygenscollectie. Het Eise Eisinga planetarium in Franeker toont onder de titel ‘Varen op de sterren’ tot juni 2017 de navigatie-instrumenten. En in het Fries Museum in Leeuwarden gaat op 26 november ‘Rijk van Rotzooi’ van start, een tentoonstelling over recycling die door Museum Boerhaave is ontwikkeld.

Cultuur Leiden Museum Boerhaave


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×