Al ruim een derde binnen van crowdfunding concertzaal Vrijplaats Leiden

Anderhalve dag na de kickoff van de crowdfundingactie Hart voor de Zaal waarmee de Vrijplaats Leiden aan de Middelstegracht 28.000 euro wil ophalen voor een goed geïsoleerde concertzaal, is al ruim een derde van dat bedrag opgehaald. De teller staat inmiddels op 10.837 euro oftewel 38%.

Chris de Waard ging even langs bij de vrijplaats en sprak daar met David Heijkamp over de vliegende start die de crowdfundingactie voor de concertzaal kent.

De eerste bijdrage werd tijdens de kickoff gedaan door SUB071. Dat is de muziekplek die enkele jaren was gevestigd in het gekraakte kantoorgebouw aan het Schuttersveld. Vorig jaar moesten ze daar weg omdat de sloop begon. Een bedrag van 500 euro, de opbrengst van het laatste concert daar, was apart gehouden om het te besteden aan initiatieven die net als SUB071 een plek zouden bieden aan onafhankelijke en experimentele muziek. “De nieuwe zaal van de vrijplaats wordt precies zo’n plek,” verklaart SUB071-initiatiefnemer Marcel van Schooten de gulle gift.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×