Tijdens de eerste thuiswedstrijd van ZZ Leiden was het nog wat tam, maar tegen Shooters Den Bosch zullen de fans de sfeer gaan maken. (Archieffoto: Emile van Aelst / Leidse Glibber)

Fans ZZ Leiden maken zich op voor strijd tegen angstgegner

In de Vijf Meihal staat zaterdagavond de ‘klassieker’ binnen het basketbal op het programma. Aartsrivaal Shooters Den Bosch is daar de tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De Leidse ploeg is dit seizoen goed gestart met drie overwinningen. Toch zijn de verwachtingen tegen het momenteel minder spelende Den Bosch altijd hooggespannen, want tegen hen ging al menig kampioenswedstrijd verloren. De fans van ZZ Leiden bereiden zich voor op een spannende avond.

Basketbalkenner en- liefhebber Rolf Marselis legt uit wat juist deze wedstrijd zo bijzonder maakt. “In de jaren ’70 en begin jaren ’80 hadden Leiden en Den Bosch de twee beste ploegen van Nederland en ook in Europa deden we het goed. Leiden werd vaak eerste in de competitie, maar in de play-offs ging Den Bosch er toch met de titel vandoor.”

De laatste keer gebeurde dat in het seizoen 2011-2012. Eifeltower Den Bosch, zoals de ploeg toen nog heette, behaalde het kampioenschap in de Vijf Meihal en mocht het netje uit de basket van de thuisploeg knippen. “Dat is voor supporters toch niet het fijnste om mee te maken”, vertelt Marselis over één van zijn meest memorabele ontmoetingen met Den Bosch.

In het verleden vonden er nog wel eens vechtpartijen plaats in en rond de hal tijdens ontmoetingen tussen de twee teams. Dat verwacht Marselis morgen niet, maar de fans zullen wel voor sfeeracties zorgen. “Hoewel Leiden er op papier beter voor staat verwacht ik toch een spanende wedstrijd. Maar als we weer eens een keer in de reguliere competitie kunnen winnen, dan is dat nu. Tijdens de openingswedstrijd tegen BS Weert was het allemaal nog wat tam, maar morgen zullen de fans zeker voor sfeer gaan zorgen. En iedereen zal er zijn, ook de mensen die een wedstrijd tegen Weert misschien nog laten schieten. Iedereen wil zien hoe ZZ Leiden van Shooters Den Bosch wint.”


Basketbalkenner en- liefhebber Rolf Marselis vertelt aan Reanne van Kleef wat de wedstrijd ZZ Leiden – Shooters Den Bosch zo bijzonder maakt.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×