(Foto's: PR).

Lezing 'Presteren in de Sport' bij Leonardo College

Sportfysiotherapeut Erik van Putten en psycholoog Jefke Vink geven woensdagavond in het Leonardo College de lezing ‘Presteren in de Sport’. Daarin leggen ze uit dat biochemische processen in het lichaam een grote rol spelen bij sportprestaties. Met handige tips over bijvoorbeeld voeding en slaapgewoontes kunnen sporters meteen hun prestaties verbeteren. De lezing is vooral bedoeld voor toptalenten, maar zeker ook voor coaches, trainers en andere mensen die serieus met sport bezig zijn.


Sportfysiotherapeut Erik van Putten en psycholoog Jefke Vink waren te gast in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM. Daar vertelden ze aan Reanne van Kleef over de rol die biochemische processen in het lichaam spelen bij sportprestaties. Ook gaven ze al een paar tips weg.

De lezing is georganiseerd door Topsport Leiden en het Leonardo College. Om 19.00 uur begint de avond en de toegang is gratis. Gezien de verwachte grote belangstelling is aanmelden via leonardo@ldvleiden.nl verplicht. Topsport Leiden en het Leonardo College organiseren vaker lezingen om prestaties in sport te verbeteren, zoals een workshop over sportvoeding eerder dit jaar.

Presteren in sport

‘Hoe kan ik meer bereiken door de biochemische processen in m’n lichaam te optimaliseren?’ Die vraag wordt tijdens de lezing beantwoord. Om goed te presteren moeten we gezond eten, genoeg slapen, goed herstellen, goed trainen etc. Hierover is veel gezegd en bekend. Een nieuwe kijk op met name de biochemische processen in je lijf zorgen voor nieuwe mogelijkheden om beter te trainen, slapen, herstellen; kortom: beter te presteren.

Van Putten en Vink geven tijdens de lezing inzicht in hoe dergelijke processen inhaken op prestatie en hoe je ze kunt verbeteren om het maximale wat in je zit te kunnen bereiken. Aan de hand van voorbeelden uit de wereldtop laten ze zien hoe je door de juiste strategie op korte termijn een topsporter naar een hoger niveau kunt brengen. Ook wordt inzichtelijk gemaakt hoe deze biochemische processen gedrag beïnvloeden. Dit is voor ouders en trainers van groot belang. Door inzicht in dit soort processen kan vroegtijdig worden gesignaleerd dat er iets aan de hand is. Door hier meteen op te reageren kan veel ellende worden voorkomen en constanter worden gepresteerd.

Meer weten

Mensen die niet naar de lezing kunnen maar wel geïnteresseerd zijn in de rol van biochemische processen in het lichaam en het verbeteren van prestaties, worden door Van Putten en Vink door verwezen naar hun website www.supplemention.nl.

presteren in sport

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×