Shot uit de film 'Army of One' met Nicholas Cage die tijdens het Leiden International Filmfestival zijn Nederlandse première beleeft. De film gaat over een Amerikaan die na een visioen in zijn eentje op jacht gaat naar Osama bin Laden. (Foto: PR).  

11e Leiden International Filmfestival van start

Aanstaande vrijdag begint het Leiden International Filmfestival (LIFF) voor alweer de elfde keer. Het Filmfestival is uitgegroeid tot een vast onderdeel van de Leidse kalender. Waar het festival begon met tweeduizend bezoekers waren er vorig jaar al 35.000. Het festival zet ook dit jaar in op verrassende en onderbelichte films; geen blockbusters maar vooral films van onafhankelijke filmmakers. Nieuw dit jaar is dat er gelijktijdig met het filmfestival ook het congres ‘Brave New World’ over de maatschappelijke gevolgen van technische innovatie plaatsvindt. Het festival duurt van 28 oktober tot 6 november.

De meer dan honderd films die getoond worden, zijn een mix van American Indiefilms, humoristische films uit het Midden Oosten en in de Hortus worden tropische films getoond. Ondersteunend aan het congres kan de bezoeker ook films bekijken die gaan over de toekomst en wetenschap waaronder de klassieker ‘A Clockwork Orange’. Bijzonder is dat ook de Leidse film over Goeie Mie wordt getoond, een buurtproject over de bekende Leidse gifmengster. Het volledige programma van het filmfestival is te vinden op hun website.


LIFF-directeur Alexander Mouret over het 11e filmfestival en het Brave New World-congres

Brave New World

Op 2 en 3 november vindt in de Stadsgehoorzaal het congres ‘Brave New World‘ plaats over de maatschappelijke gevolgen van technologische innovatie. Verschillende sprekers uit wetenschap, kunst en bedrijfsleven zullen vertellen over hun ervaringen met de verschillende aspecten hiervan. Onder leiding van programma- en documentairemaker Michiel Vos zijn er twee dagen discussies en workshops. Tijdens de workshops worden zes verschillende toekomstscenario’s bedacht die worden uitgewerkt tot filmscenario’s. Deze worden na het congres in 48 uur omgezet tot heuse science fiction films. Op de slotdag van het Leiden International Filmfestival worden alle zes films getoond. Iedereen die geïnteresseerd en betrokken is bij het onderwerp van het congres is welkom. Voertaal is Engels.

Cultuur Nieuws Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×